Τι είναι η αντλία θερμότητας και πως λειτουργεί?

Αντλία θερμότητας είναι η ηλεκτρική συσκευή εκείνη η οποία αφαιρεί θερμότητα από ένα χώρο ή από το περιβάλλον και τη μεταφέρει σε κάποιον άλλο.

Εναλλάσσει, δηλαδή, τον κύκλο ψύξης του συστήματος με αποτέλεσμα να δίνει ζεστό ή κρύο αέρα ή άλλο μέσο μεταφοράς θερμότητας ή ψύχους ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου.

Ειδικότερα η αντλία θερμότητας είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα που απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος για θέρμανση και ζεστό νερό. Μεταφέρει τη θερμότητα του αέρα του περιβάλλοντος στην οικία μέσω υδραυλικού συστήματος νερού, όπως ενδοδαπέδια θέρμανση, fan coil, και σώματα καλοριφέρ.

ΟΙΚΟΑΕΡΙΟΝ & ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Η ΟΙΚΟΑΕΡΙΟΝ συμβαδίζοντας πάντα με τις νέες τεχνολογίες και την εξέλιξη της επιστήμης εδώ και αρκετά χρόνια εγκαθιστά και προγραμματίζει ολοκληρωμένα συστήματα αντλιών θερμότητας από τους μεγαλύτερους οίκους του κλάδου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέσα από την πολυετή εμπειρία μας, να καταφέρουμε να σας καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη θέρμανσης και ψύξης μέσω αντλιών θερμότητας αλλά και να δημιουργήσουμε αυτοματισμούς που θα κάνουν την καθημερινότητα σας ευκολότερη .